Blagoevgrad24.bg Последната десетдневка на месец ноември обхваща третият етап от традиционната акция Зима.

...
Blagoevgrad24.bg
Последната десетдневка на месец ноември обхваща третият етап от традиционната акция Зима.
Коментари Харесай

Акция Зима - Стартира третият етап Безопасно шофиране през зимата

Blagoevgrad24.bg Последната десетдневка на месец ноември обхваща третият етап от обичайна акция " Зима ". Той протича под мотото " Безопасно шофиране през зимата ". А тематичният ден без жертви на пътя е 20 ноември.

Дейностите на пътните служители на реда ще бъдат ориентирана към контрол над техническата редовност на автомобилите и на осветителните им системи, както и над държанието на водачите. 

Според данните на пътна полиция, от началото на месец ноември на територията на област Варна са настъпили 33 пътнотранспортни катастрофи с потърпевши, 47 са ранени, а починалите са 4.

Пътна полиция се обръща към всички участници в придвижването по пътищата с зов да бъдат деликатни и виновни към себе си и към останалите на пътя.

ПРЕПОРЪКИ КЪМ ВОДАЧИТЕ 

1) Преди пътуването прегледайте основно изправността на автомобила си и неговата подготвеност за придвижване при зимни условия! Погрижете се за осветителната система на своя автомобил; осигурете си подобаващи за сезона гуми; прегледайте амортисьорите, акумулатора и спирачната течност; подменете остарелите и втвърдени пера на чистачките, снабдете се с вериги за сняг и лопата; проверете редовността на отоплението и на устройството за измиване на предното стъкло; проверете концентрацията на антифриза в охладителната система.

Помнете, че от стабилността на автомобила на пътя зависят вашият живот и животът на хората, които возите и срещате по пътя си! 

2)  Движете се с рационална скорост! 

3) Не предоставяте автомобила си на недееспособен лидер! На дълъг път зад кормилото постоянно би трябвало да е най-опитният лидер! 

4) Винаги поставяйте предпазните колани!

5) Не сядайте зад кормилото след приложимост на алкохол!

6) Пътуването би трябвало да е добре планувано! Изберете уместно време за напредване на дълги дистанции! Отложете пътешестване и посещение, в случай че изискванията за придвижване са усложнени.

7) При заснежена и заледена настилка, управлявайте гладко, без внезапно форсиране и лишаване на газта, намалявайте скоростта благодарение на мотора при включена предавка, съвсем без да употребявате спирачките. Рязкото потребление на спирачките е извънредно рисково. 

8) При придвижване в колона, не правете непотребни опити за изпреварване. Далеч по-безопасно е да поддържате скоростта на колоната, движейки се на подобаваща по-голяма отдалеченост.

9) Заредете мобилния си телефон и наложително вземете със себе си зарядно устройство. А, в случай че имате остаряло мобилно устройство, заредете го и го вземете като запас.

ПРЕДИ ВСЯКО ЗИМНО ПЪТУВАНЕ СЕ ОСВЕДОМЕТЕ ПРЕДВАРИТЕЛНО ЗА ПРОГНОЗАТА ЗА ВРЕМЕТО И СЛЕДЕТЕ ИНФОРМАЦИЯТА ЗА ПЪТНАТА ОБСТАНОВКА!
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР